Hvor mange børn ser ikke deres forældre?

3 udsigt

Cirka 650 ud af 5000 børn i undersøgelsen fra Socialforskningsinstituttet har ingen kontakt til en af forældrene, trods delte forældreordninger hvor børnene skifter mellem forældrene. Dette illustrerer, at selv med fælles forældreansvar, kan kontakt til en forælder afbrydes.

Kommentar 0 kan lide

Børn fratages kontakten med forældre på trods af fælles forældreansvar

En ny undersøgelse fra Socialforskningsinstituttet (SFI) afslører et alarmerende antal børn, der ikke længere har kontakt med en af deres forældre på trods af en fælles forældreordning.

Ifølge undersøgelsen har omkring 650 ud af 5.000 børn ingen kontakt til en af deres forældre, til trods for at forældrene har delt forældremyndigheden og børnene skifter mellem dem.

Forskningen viser, at brud på kontakten kan forekomme selv i familier, hvor forældrene har aftalt et fælles forældreansvar. Dette indikerer, at andre faktorer, såsom konflikter eller manglende samarbejde mellem forældrene, kan føre til, at børn mister kontakten med den ene forælder.

“Det er bekymrende, at så mange børn ikke har kontakt til en af deres forældre. Det kan have alvorlige konsekvenser for deres trivsel og udvikling,” siger forsker ved SFI, Signe Bovbjerg.

Undersøgelsen understreger betydningen af, at forældre prioriterer børnenes behov frem for deres egne konflikter. Det er afgørende for børnenes trivsel, at de har adgang til begge forældre og kan opretholde en tæt relation til dem.

“Selvom det kan være svært at samarbejde med en tidligere partner, bør forældrene altid huske på, at det er barnets tarv, der skal stå øverst,” fastslår Signe Bovbjerg.

Undersøgelsen viser også, at tab af kontakt med forældre påvirker børn forskelligt afhængigt af deres alder og udviklingsniveau. Yngre børn har normalt et større behov for at opretholde tæt kontakt med begge forældre, mens ældre børn kan være mere modstandsdygtige over for brud på kontakten.

“Det er vigtigt at huske, at hvert barn er unikt, og derfor skal løsningen på problemet skræddersyes til det enkelte barns behov,” tilføjer Signe Bovbjerg.

Undersøgelsen anbefaler yderligere forskning for at forstå kompleksiteten bag tab af kontakt mellem børn og forældre og for at udvikle effektive interventioner for at støtte børn og familier i sådanne situationer.