Hvor meget chokolade spiser danskerne?

6 udsigt

Danskerne er verdensmestre i slikforbrug og sluger i gennemsnit 7 kilo slik og 6 kilo chokolade årligt. Dette høje forbrug er usundt og belaster miljøet.

Kommentar 0 kan lide

Chokoladetrang? Et kig på danskernes forbrug af den søde fristelse

“Der findes ikke dårligt vejr, kun forkert påklædning”, lyder et gammelt dansk ordsprog. Måske kunne man tilføje: “… og der findes altid en god undskyldning for chokolade”. For chokolade, den søde fristelse, har en særlig plads i danskernes hjerter og maver.

Vi ved, at danskerne er glade for slik, og at det samlede forbrug ligger på imponerende 7 kilo per person om året. Men hvor meget af dette bjerg af søde sager udgøres af chokolade? Og hvilke konsekvenser har vores kærlighedsaffære med den mørke delikatesse?

Ifølge [indsæt kilde med data om danskernes chokoladekonsumption] spiser hver dansker i gennemsnit [indsæt antal] kilo chokolade om året. Det svarer til [indsæt eksempelvis antal plader chokolade om ugen]. Men bag dette gennemsnit gemmer der sig sandsynligvis store variationer. Alder, køn, livsstil og ikke mindst smagspræferencer spiller ind.

Uanset hvordan man vender og drejer det, er der ingen tvivl om, at chokolade er en populær spise i Danmark. Men vores forbrug er ikke uden konsekvenser. Den store sukkermængde i chokolade er en belastning for vores sundhed og kan øge risikoen for en lang række livsstilssygdomme.

Derudover har produktionen af chokolade en betydelig miljøpåvirkning. Kakaobønner, der er hovedingrediensen i chokolade, dyrkes primært i tropiske lande, ofte under forhold der belaster regnskoven og bidrager til klimaforandringerne.

Der er altså god grund til at være bevidst om vores chokoladeforbrug. Ved at vælge mørk chokolade med et højt kakaoindhold, spise det med måde og støtte bæredygtig kakaoproduktion, kan vi tilfredsstille vores chokoladetrang med lidt bedre samvittighed.