Hvad gør man, hvis man ikke kan betale sin SU-gæld?

1 udsigt

Kan du ikke betale din SU-gæld, bør du kontakte Gældsstyrelsen. Eftergivelse er sjælden, men mulig ved ansøgning og opfyldelse af specifikke kriterier. Ubetalt gæld medfører rykkere og gebyrer. Aktiv kontakt til Gældsstyrelsen er afgørende for at finde en løsning.

Kommentar 0 kan lide

Hvad gør man, hvis man ikke kan betale sin SU-gæld?

Studiegæld kan nogle gange være en byrde for tidligere studerende, og det kan være skræmmende, hvis man ikke er i stand til at betale af på sit SU-lån. Der er dog hjælp at hente, og ved at følge disse trin kan du tage skridt til at håndtere din SU-gæld:

1. Kontakt Gældsstyrelsen

Det første skridt, hvis du ikke kan betale din SU-gæld, er at kontakte Gældsstyrelsen. De kan hjælpe dig med at finde en løsning, der passer til din økonomiske situation. Du kan kontakte dem via telefon, e-mail eller brev.

2. Overvej eftergivelse

Eftergivelse af SU-gæld er i de fleste tilfælde ikke muligt. Der er dog visse situationer, hvor Gældsstyrelsen kan eftergive gæld. Disse omfatter:

  • Hvis du er varigt uarbejdsdygtig
  • Hvis du har en alvorlig sygdom
  • Hvis du har været udsat for en katastrofe

3. Afdragsordning

Hvis du ikke kan betale din SU-gæld tilbage på én gang, kan du muligvis søge om en afdragsordning. Dette betyder, at du vil tilbagebetale din gæld i mindre rater over en længere periode. Gældsstyrelsen vil vurdere din økonomiske situation og afgøre, om du er berettiget til en afdragsordning.

4. Rykkere og gebyrer

Hvis du ikke overholder din afdragsordning eller ikke betaler din SU-gæld, kan du modtage rykkere og gebyrer. Disse gebyrer kan stige hurtigt, så det er vigtigt at tage kontakt til Gældsstyrelsen, hvis du har problemer med at foretage din betaling.

5. Aktiv kontakt

Aktiv kontakt til Gældsstyrelsen er afgørende for at finde en løsning på din SU-gæld. Ved at holde dem opdateret om din økonomiske situation og samarbejde med dem, øger du dine chancer for at få en håndterbar løsning.