Hvornår skal man beskattes af telefon?
Du skal betale skat, hvis din arbejdsgiver dækker dine private telefon- eller internetregninger, og du bruger dem privat. Skattebeløbet er fastsat til 3.200 kr. i 2024, en stigning fra 3.100 kr. i 2023.
Hvornår ringer skattefar? Din telefon og skatten i 2024
Mange danskere får dækket deres telefonregning af arbejdsgiveren. Men hvornår udløser denne frynsegode egentlig skat? Svaret er enkelt: Når du bruger telefonen eller internetforbindelsen privat.
Det er irrelevant om abonnementet er registreret i dit eller virksomhedens navn. Selv hvis arbejdsgiveren betaler for et separat mobilt bredbånd eller internetforbindelse til dig, skal du betale skat, hvis du også bruger det privat.
Det afgørende er altså brugen, ikke ejerskabet. Får du dækket din telefonregning, og bruger du telefonen til private opkald, SMS’er eller surfing på nettet, så skal du beskattes af denne fordel. Det gælder også, hvis du bruger et arbejdsgiverbetalt mobilt bredbånd til streamingtjenester eller sociale medier i din fritid.
I 2024 er beskatningen af fri telefon fastsat til 3.200 kr., hvilket er en stigning på 100 kr. i forhold til 2023, hvor beløbet var 3.100 kr. Denne stigning følger den generelle prisudvikling og justeres årligt. Det betyder, at du skal betale skat af dette beløb, uanset hvor meget din arbejdsgiver faktisk betaler for dit abonnement. Om du har et billigt eller dyrt abonnement er altså irrelevant for beskatningens størrelse.
Det er vigtigt at huske, at det er dit ansvar at oplyse din arbejdsgiver, hvis du bruger din arbejdstelefon privat. Din arbejdsgiver skal så indberette dette til SKAT, så den korrekte skat kan blive beregnet. Undlader du at oplyse om privat brug, risikerer du at blive opkrævet restskat og eventuelt renter.
Kort opsummeret:
- Privat brug = Beskatning: Bruger du din arbejdsgiverbetalte telefon eller internet privat, skal du beskattes.
- Fast beløb: Beskatningsgrundlaget er fastsat til 3.200 kr. i 2024.
- Informer din arbejdsgiver: Det er dit ansvar at oplyse om privat brug til din arbejdsgiver.
Har du spørgsmål om beskatning af fri telefon, bør du kontakte SKAT eller en revisor for yderligere vejledning.
#Firmatelefon#Fri Telefon#SkatKommenter svaret:
Tak for dine kommentarer! Din feedback er meget vigtig, så vi kan forbedre vores svar i fremtiden.