Hvor mange bruger offentlig transport i Danmark?
I 2022 steg passagerantallet i dansk offentlig transport til 541 millioner, en markant stigning fra de under 400 millioner i de to foregående pandemi-år. Dette fremgår af Trafikstyrelsens Sektorrapport 2022.
Offentlig transport i Danmark: Passagerantal stiger markant
I 2022 oplevede offentlig transport i Danmark en betydelig stigning i passagerantallet. Ifølge Trafikstyrelsens Sektorrapport 2022 steg antallet af registrerede passagerer til 541 millioner, hvilket er en bemærkelsesværdig stigning i forhold til de foregående år, der var præget af COVID-19-pandemien.
I 2020 og 2021 faldt passagerantallet kraftigt som følge af rejserestriktioner og øget frygt for smitte. Men i løbet af 2022 vendte situationen, da restriktionerne blev lempet, og samfundet gradvist begyndte at genåbne.
Stigningen i passagerantallet var især tydelig i fjerde kvartal af 2022, hvor antallet nåede 145 millioner, det højeste kvartalsvise passagerantal siden før pandemien. Denne stigning tilskrives blandt andet øget turisme, tilbagevenden til arbejdspladserne og stigende brændstofpriser, som har gjort offentlig transport mere attraktivt for mange danskere.
Blandt de forskellige transportformer oplevede jernbane den største stigning i passagerantal med 12,5 %, efterfulgt af bybus med 10,4 % og metro med 3,4 %. Derimod oplevede regionalbusser et lille fald i passagerantal på 1,3 %.
Stigningen i passagerantallet er gode nyheder for både trafikselskaberne og miljøet. Offentlig transport spiller en afgørende rolle i at reducere trafikpropper, forurening og CO2-udledning. Den øgede benyttelse af offentlig transport bidrager derfor positivt til at opnå Danmarks klimamål.
Trafikstyrelsen forventer, at passagerantallet vil fortsætte med at stige i 2023. Dette skyldes blandt andet den fortsatte genåbning af samfundet, øget fokus på bæredygtighed og igangværende investeringer i infrastruktur.
#Brugere#Danmark#Offentlig TransportKommenter svaret:
Tak for dine kommentarer! Din feedback er meget vigtig, så vi kan forbedre vores svar i fremtiden.