Hvad er forskellen på et sygehus og et hospital?
Sygehus er den officielle betegnelse i Danmark, mens hospital sjældnere bruges. Hospital anvendes ofte om større sygehuse eller i sammensatte ord.
Sygehus eller hospital – hvad er forskellen?
Når vi taler om steder, hvor man behandles for sygdomme, bruger vi ofte ordene “sygehus” og “hospital” – men er der egentlig en forskel? Ja, der er!
Sygehus er den officielle betegnelse i Danmark for et offentligt sundhedstilbud, der tilbyder akutte og planlagte indlæggelser, ambulatoriebehandling, operationer og andre former for medicinsk behandling. Den er altså den mest korrekte betegnelse for et almindeligt sygehus i Danmark.
Hospital anvendes sjældnere i Danmark. Det bruges dog ofte i sammensatte ord, f.eks. “hjertehospital”, “lungehospital” eller “fødsels- og barsels-hospital”, og dermed specifikt for sygehuse med fokus på bestemte sygdomme eller patientgrupper. Nogle gange bruges “hospital” også synonymt med “sygehus”, men mest i daglig tale.
Hvor stammer ordene fra?
Ordet “sygehus” er en direkte oversættelse af det engelske “sickhouse”, og beskriver dermed et hus for syge mennesker.
“Hospital” stammer fra det latinske “hospitalis”, som betyder “værende for gæstfrihed”. Oprindeligt var hospitaler ofte tilknyttet religiøse ordener, der tog sig af de fattige og syge.
Konklusion
Der er altså en lille forskel på “sygehus” og “hospital”. “Sygehus” er den officielle betegnelse for et offentligt sundhedstilbud i Danmark, mens “hospital” ofte bruges om større sygehuse eller i sammensatte ord. I daglig tale bruges “sygehus” og “hospital” ofte synonymt, men i en formelt kontekst er “sygehus” den mest korrekte betegnelse.
#Dansk Sprog#Ordforskel#Sygehus HospitalKommenter svaret:
Tak for dine kommentarer! Din feedback er meget vigtig, så vi kan forbedre vores svar i fremtiden.