Kan man få befordringsfradrag til skole?

0 udsigt

Studerende får kørselsfradrag for arbejde, ikke studier. SU er ikke løn. Har du et studiejob mere end 12 kilometer fra hjemmet, kan du dog få fradrag for kørsel til dette.

Kommentar 0 kan lide

Kan du få befordringsfradrag til skole? En guide til studerendes kørselsfradrag

Spørgsmålet om befordringsfradrag for studier er et, der ofte opstår blandt studerende. Kort sagt: Nej, du kan som regel ikke få befordringsfradrag for kørsel til din uddannelse. Skolegang er ikke et arbejde i den forstand, der giver ret til befordringsfradrag. SU’en er ikke en løn, men en støtte til din uddannelse. Det betyder, at de kilometer, du kører til forelæsninger, seminarer eller eksaminer, ikke kan indgå i din beregning af befordringsfradrag.

Det er vigtigt at skelne mellem kørsel til uddannelse og kørsel til et studiejob. Her ligger forskellen.

Studiejob og befordringsfradrag:

Har du et studiejob, der ligger mere end 12 kilometer fra din bopæl, kan du dog få befordringsfradrag for kørsel til og fra dette job. Det er afgørende, at du kan dokumentere både dit studiejob og afstanden til arbejdspladsen. Dette dokumentation kræver typisk en lønseddel eller en ansættelseskontrakt, der tydeligt viser arbejdsgiver, arbejdssted og løn. Afstanden kan dokumenteres ved hjælp af Google Maps eller lignende korttjenester.

Hvad skal du huske?

  • Dokumentation: Husk altid at gemme al relevant dokumentation, herunder lønsedler, ansættelseskontrakt og dokumentation for afstanden til dit studiejob. Dette er afgørende, hvis Skattestyrelsen spørger om dokumentation.
  • 12 kilometer reglen: Befordringsfradraget gælder kun, hvis dit studiejob ligger mere end 12 kilometer fra din bopæl.
  • Kørsel, ikke transport: Befordringsfradraget gælder for kørsel i bil, motorcykel eller knallert. Andre transportmidler som tog eller bus er ikke omfattet af befordringsfradraget.
  • Andre fradrag: Selvom du ikke kan få befordringsfradrag for kørsel til selve studiet, kan der være andre fradrag, du kan søge. Det er en god idé at undersøge Skattestyrelsens hjemmeside for yderligere information om mulige fradrag.

Afsluttende bemærkning:

Det er vigtigt at holde sig opdateret på reglerne omkring befordringsfradrag, da disse kan ændres. For den mest præcise og opdaterede information bør du altid konsultere Skattestyrelsens hjemmeside eller kontakte dem direkte. Denne artikel er kun en vejledning og erstatter ikke professionel rådgivning fra Skattestyrelsen.