Saako toista kuvata ilman lupaa?

4 näyttökertaa

Julkisella paikalla, kuten toreilla ja puistoissa, kuvaaminen on yleensä sallittua ilman erillistä lupaa. Kotirauhan ja julkisrauhan suojaamia paikkoja kuvattaessa rajoituksia on kuitenkin otettava huomioon. Kuvaaminen yksityisillä alueilla edellyttää aina maanomistajan lupaa.

Palaute 0 tykkäykset

Saako toista kuvata ilman lupaa?

Julkisella paikalla, kuten toreilla ja puistoissa, kuvaaminen on yleensä sallittua ilman erillistä lupaa. Näissä paikoissa ihmisillä ei ole odotusta yksityisyyden suojaan, ja siten he eivät voi kieltää itseään kuvaamasta.

Kotirauhan ja julkisrauhan suojaamia paikkoja kuvattaessa rajoituksia on kuitenkin otettava huomioon. Kotirauha suojaa yksityisasuntoja ja niihin liittyviä alueita, kuten pihoja ja parvekkeita. Julkisrauha puolestaan suojaa julkisia rakennuksia ja alueita, kuten virastoja ja kirjastoja.

Kotirauhan suojaamissa paikoissa kuvaaminen on kielletty ilman maanomistajan lupaa. Julkisrauhan suojaamissa paikoissa kuvaaminen on sallittua, mutta joissain tapauksissa kuvaamista voidaan rajoittaa esimerkiksi turvallisuussyistä.

Kuvaaminen yksityisillä alueilla edellyttää aina maanomistajan lupaa. Esimerkiksi yksityisiä tontteja ja rakennuksia ei saa kuvata ilman omistajan lupaa. Rikkomuksesta voidaan tuomita sakko tai vankeutta.

Henkilön kuvaaminen ilman lupaa on sallittua julkisilla paikoilla, mutta henkilöllä on oikeus kieltää kuvansa julkaiseminen ilman hänen suostumustaan. Tämä johtuu siitä, että henkilökuvan julkaiseminen loukkaa henkilön oikeutta omaan kuvaan.

Julkisrauhan suojaamia alueita kuvatessa on hyvä olla huomaavainen ja ottaa huomioon ihmisten yksityisyyden suoja. Kuvaaminen on sallittua, mutta sitä ei saa tehdä häiritsevästi tai loukkaavasti. Jos henkilö kieltää itseään kuvaamasta, on hänen pyyntönsä kunnioitettava.