Voiko olla kaksi sähkösopimusta samaan aikaan?

4 näyttökertaa

Useampi sähkösopimus on mahdollinen eri osoitteisiin. Samaa osoitetta palveleva päällekkäinen sopimus ei kuitenkaan ole sallittu. Sähköverkon käytöstä veloittaa erikseen paikallinen verkko-operaattori, joten laskut tulevat useista tahoista. Vain yksi sähkönmyyjä voi toimittaa sähköä samaan osoitteeseen kerrallaan.

Palaute 0 tykkäykset

Voiko olla kaksi sähkösopimusta samaan aikaan?

On mahdollista solmia useita sähkösopimuksia, kunhan ne koskevat eri kiinteistöjä. Sen sijaan päällekkäiset sopimukset samaan osoitteeseen eivät ole sallittuja.

Sähkösopimus tehdään sähkönmyyjän kanssa, joka vastaa sähkön toimittamisesta kiinteistöön. Sähköverkon käytöstä veloittaa erikseen paikallinen verkkoyhtiö. Tämän vuoksi useamman sähkösopimuksen yhteydessä laskuja tulee useista tahoista.

Sähköverkon toiminta perustuu siihen, että kullakin jakelualueella on vain yksi verkko-operaattori. Tämä varmistaa sähkön toimitusvarmuuden ja verkon tehokkaan ylläpidon. Näin ollen myös samaan kiinteistöön voi toimittaa sähköä vain yksi sähkönmyyjä kerrallaan.

Jos samaan osoitteeseen yritetään solmia useampi päällekkäinen sähkösopimus, aiemmin solmittu sopimus säilyy voimassa. Myöhemmin solmittu sopimus on pätemätön, eikä sähkönmyyjä voi toimittaa sähköä kyseiselle osoitteelle.

Yhden sähkönmyyjän etuna on, että se varmistaa sähkön toimitusvarmuuden ja helpottaa laskutusta. Jos sähkönmyyjiä on useita, voi syntyä tilanteita, joissa asiakas on maksanut samasta sähkömäärästä useaan otteeseen. Lisäksi usean sähkösopimuksen hallinnointi voi olla hankalaa ja aikaavievää.

Yhteenvetona voidaan todeta, että on mahdollista solmia useita sähkösopimuksia, kunhan ne koskevat eri kiinteistöjä. Päällekkäiset sopimukset samaan osoitteeseen eivät kuitenkaan ole sallittuja. Sähkön toimitusvarmuuden ja laskutuksen selkeyden vuoksi samaan kiinteistöön suositellaan vain yhtä sähkösopimusta.