Wie bepaalt de terhandstellingskosten?
Wie bepaalt de terhandstellingskosten?
Terhandstellingskosten zijn kosten die worden gerekend door de apotheek voor het samenstellen en controleren van medicijnen. Deze kosten zijn verbonden aan de apothekersdienstverlening zelf en omvatten het verstrekken van de juiste medicatie, dosering en gebruikswijze.
In Nederland worden de terhandstellingskosten bepaald door de overheid. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) stelt jaarlijks de maximale bedragen vast die apotheken mogen rekenen.
De huidige terhandstellingskosten bedragen € 6,19 per recept. Dit bedrag geldt voor zowel geneesmiddelen die worden vergoed door de zorgverzekeraar als voor geneesmiddelen die niet worden vergoed.
Apotheken zijn wettelijk verplicht om de terhandstellingskosten te rekenen. Ze mogen hierbij niet afwijken van de door de overheid vastgestelde bedragen.
Het is belangrijk om te weten dat de terhandstellingskosten los staan van de kosten van de medicijnen zelf. De kosten van de medicijnen worden bepaald door de farmaceut die het geneesmiddel produceert.
Sommige zorgverzekeraars bieden een vergoeding voor de terhandstellingskosten aan hun verzekerden. Het is raadzaam om na te gaan bij uw zorgverzekeraar of u recht heeft op een vergoeding.
#Kosten Bepalen#Terhandstelling#Wie BepaaltCommentaar op antwoord:
Bedankt voor uw opmerkingen! Uw feedback is erg belangrijk om ons te helpen onze antwoorden in de toekomst te verbeteren.