Wat als je geen code 95 hebt?

4 weergave

Bent u beroepschauffeur zonder code 95? Dan bent u niet bevoegd om uw werk uit te oefenen. De Rijksoverheid biedt uitgebreide informatie over de code 95, zowel voor actieve als voormalige beroepschauffeurs, op haar website. Raadpleeg deze voor alle relevante details en procedures.

Opmerking 0 leuk

Wat te doen als je geen code 95 hebt?

De code 95 is een verplichte kwalificatie voor beroepschauffeurs die zware voertuigen besturen met een totaalgewicht van meer dan 3.500 kg. Als je als beroepschauffeur werkt zonder code 95, mag je je werk niet uitvoeren.

Wat is de code 95?

De code 95 is een kwalificatie die aantoont dat je over de kennis en vaardigheden beschikt om zware voertuigen veilig en efficiënt te besturen. De code is opgedeeld in vijf modules:

  • Module 1: Wegenverkeerswetgeving voor beroepschauffeurs
  • Module 2: Technische controle voor beroepschauffeurs
  • Module 3: Ecologisch rijden voor beroepschauffeurs
  • Module 4: Veiligheid tijdens het rijden
  • Module 5: Dienstverlening en logistiek

Hoe verkrijg je de code 95?

Om de code 95 te verkrijgen, moet je de vijf modules met succes afronden. Je kunt dit doen via een erkende opleider. De opleiding duurt ongeveer 140 uur en bestaat uit theorie- en praktijklessen.

Nadat je de modules hebt afgerond, ontvang je een certificaat van bekwaamheid. Dit certificaat is vijf jaar geldig. Daarna moet je de modules hernieuwen om je code 95 te behouden.

Wat als je geen code 95 hebt?

Als je als beroepschauffeur werkt zonder code 95, ben je niet bevoegd om je werk uit te oefenen. Je loopt het risico op boetes en andere straffen. Bovendien kan je verzekering ongeldig worden verklaard als je betrokken raakt bij een ongeval terwijl je geen code 95 hebt.

Waar vind je meer informatie?

Voor meer informatie over de code 95 kun je de website van de Rijksoverheid raadplegen: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/code-95. Hier vind je alle relevante details en procedures.