Hoe verwijder ik ouderlijk toezicht van een mobiel?

6 weergave

Bij de meeste apparaten moet je als ouder zijn aangemeld in het account om het toezicht te kunnen stoppen. Als je het wachtwoord niet weet, kun je de fabrieksinstellingen herstellen en een nieuw account instellen.

Opmerking 0 leuk

Ouderlijk toezicht verwijderen van je mobiel: Een stapsgewijze handleiding

Ouderlijk toezicht op een mobiel is handig om kinderen te beschermen tegen ongepaste content en online gevaren. Maar wat als je het ouderlijk toezicht wilt verwijderen? Dit kan om verschillende redenen nodig zijn, bijvoorbeeld omdat het kind ouder is geworden of omdat het toezicht onbedoeld hinderlijk is geworden. Hieronder leggen we uit hoe je dit, afhankelijk van de gebruikte methode, kunt doen. Let op: de exacte stappen kunnen lichtjes verschillen afhankelijk van het merk en model van je telefoon en de specifieke ouderlijk toezicht app die je gebruikt.

Methode 1: Via de ouderlijk toezicht app

De meest gebruikelijke manier is het verwijderen van het ouderlijk toezicht via de app zelf. Dit is meestal de meest eenvoudige methode. Zoek de app die het ouderlijk toezicht beheert (bijvoorbeeld Google Family Link, Microsoft Family Safety of een app van je provider). Open de app en log in met je ouderaccount. Je vindt daar meestal een optie zoals “Ouderlijk toezicht verwijderen,” “Beheer toestemmingen” of “Account verwijderen”. Volg de instructies op het scherm. Je wordt vaak gevraagd om je ouderlijke wachtwoord of PIN-code in te voeren.

Methode 2: Fabrieksinstellingen herstellen (als laatste redmiddel)

Als je geen toegang hebt tot het ouderaccount of het wachtwoord bent vergeten, is het herstellen van de fabrieksinstellingen de enige optie. Let wel: hiermee worden alle gegevens op de telefoon gewist, inclusief foto’s, apps, en instellingen. Maak dus eerst een back-up van belangrijke bestanden als dat mogelijk is (vaak is dat alleen mogelijk als je toegang hebt tot het ouderaccount).

De stappen voor het herstellen van de fabrieksinstellingen verschillen per telefoonmerk en model, maar over het algemeen vind je deze optie in het instellingenmenu. Zoek naar “Back-up en reset,” “Fabrieksinstellingen herstellen,” of een soortgelijke optie. Je moet mogelijk nogmaals een wachtwoord of PIN invoeren (dat van het telefoon zelf, niet van het ouderlijk toezicht). Bevestig de actie om de telefoon te resetten. Na het resetten kun je de telefoon opnieuw instellen als een nieuw apparaat.

Belangrijke overwegingen:

  • Wachtwoord vergeten? Probeer je wachtwoord te herstellen via de website van de ouderlijk toezicht app of via het account waarmee je de app hebt aangemaakt.
  • Google Family Link: Bij Google Family Link is het verwijderen van de supervisie vaak gekoppeld aan het verwijderen van het Google-account van het kind van het ouderlijke account.
  • Provider-specifieke apps: Neem contact op met je provider voor hulp bij het verwijderen van ouderlijk toezicht als je een app van hen gebruikt.
  • Gegevensverlies: Wees je bewust van het risico op gegevensverlies bij het herstellen van de fabrieksinstellingen.

Het verwijderen van ouderlijk toezicht kan soms complex zijn. Als je problemen ondervindt, raadpleeg dan de help-sectie van de specifieke app die je gebruikt of neem contact op met de fabrikant van je telefoon of de aanbieder van de ouderlijk toezicht software.