Wat te doen met een klacht?

2 weergave

Heeft u een probleem met uw aankoop? Neem eerst contact op met de verkoper om tot een oplossing te komen. Lukt dat niet en is de verkoper in Nederland gevestigd? Dan kunt u de Geschillencommissie of de Kantonrechter inschakelen. Bij een verkoper in de EU gelden andere procedures.

Opmerking 0 leuk

Wat te doen bij een klacht?

Heeft u een klacht over een aankoop? Neem dan eerst contact op met de verkoper. Probeer samen tot een oplossing te komen. Lukt dat niet en is de verkoper gevestigd in Nederland? Dan kunt u de Geschillencommissie of de Kantonrechter inschakelen.

Geschillencommissie

De Geschillencommissie is een onafhankelijke organisatie die bemiddelt bij geschillen tussen consumenten en bedrijven. U kunt de Geschillencommissie inschakelen als:

  • Uw klacht gaat over een aankoop van minder dan € 10.000
  • U niet tot een oplossing bent gekomen met de verkoper
  • De verkoper is aangesloten bij een brancheorganisatie die is aangesloten bij de Geschillencommissie

Voor het inschakelen van de Geschillencommissie betaalt u een bijdrage. De hoogte van de bijdrage hangt af van het bedrag van de klacht.

Kantonrechter

Als u er met de verkoper en de Geschillencommissie niet uitkomt, kunt u de Kantonrechter inschakelen. U kunt de Kantonrechter inschakelen als:

  • Uw klacht gaat over een aankoop van meer dan € 10.000
  • U niet tot een oplossing bent gekomen met de verkoper of de Geschillencommissie
  • U wilt een hogere schadevergoeding dan de Geschillencommissie kan toekennen

Voor het inschakelen van de Kantonrechter betaalt u griffiekosten. De hoogte van de griffiekosten hangt af van het bedrag van de klacht.

Verkoper in de EU

Als de verkoper is gevestigd in de Europese Unie, gelden andere procedures. U kunt dan contact opnemen met het Europees Consumentencentrum (ECC). Het ECC kan u helpen bij het indienen van een klacht en het vinden van een oplossing.