Kan man fortryde køb af hus?
Fortrydelsesretten ved huskøb er begrænset. Du har seks dage fra underskrift af begge parter til at fortryde købet. Er din underskrift først, gælder fristen fra sælgers underskrift. Husk at handle hurtigt!
Kan man fortryde køb af hus?
At købe hus er en stor beslutning, der kræver grundig overvejelse. Men hvad nu, hvis du efterfølgende fortryder købet? Er det muligt at trække sig tilbage fra aftalen?
Begrænset fortrydelsesret
I Danmark er fortrydelsesretten ved huskøb begrænset. Du har kun seks dage fra den dato, hvor både du (køber) og sælger har underskrevet købsaftalen, til at fortryde købet.
Hvis du har underskrevet købsaftalen først, begynder fristen at løbe fra den dato, hvor sælger underskriver aftalen.
Husk at handle hurtigt!
Det er vigtigt at handle hurtigt, hvis du ønsker at benytte dig af fortrydelsesretten. Du skal skriftligt meddele sælger om din fortrydelse inden for fristens udløb.
Fortrydelsesretten ved huskøb gælder kun i situationer, hvor du køber boligen som privatperson til eget brug. Hvis du køber boligen som led i en erhvervsvirksomhed, har du ikke fortrydelsesret.
Vær opmærksom på konsekvenserne
Hvis du fortryder købet inden for fristen, er du ikke forpligtet til at købe boligen. Du skal dog være opmærksom på, at du kan blive erstatningsansvarlig over for sælger for de udgifter, som sælger har haft i forbindelse med salget, f.eks. udgifter til advokat og ejendomsmægler.
Overvej grundigt før du køber
Inden du køber et hus, er det vigtigt at overveje grundigt, om det er den rette beslutning for dig. Sørg for at få professionel rådgivning fra en advokat eller ejendomsmægler, hvis du er i tvivl om noget.
#Fortryde#Hus#KøbKommenter svaret:
Tak for dine kommentarer! Din feedback er meget vigtig, så vi kan forbedre vores svar i fremtiden.