Hvornår er jeg berettiget til kørselsgodtgørelse?

3 udsigt

Kørselsgodtgørelse gives ved en arbejdsrejse på over 24 km dagligt (tur-retur). Dette gælder for alle former for lønnet arbejde, hvor du betaler AM-bidrag, inklusive studiejob, praktik og løntilskud. Fradraget beregnes ud fra de dage, du rent faktisk kører.

Kommentar 0 kan lide

Kørselsgodtgørelse: Få dækket dine transportomkostninger til arbejdet!

Kender du dine rettigheder, når det kommer til transport til og fra arbejde? Mange overser muligheden for at få kørselsgodtgørelse, og det kan være penge, der ligger og venter på dig. Her får du en kort og præcis guide til, hvornår du er berettiget til kørselsgodtgørelse, og hvordan du beregner det.

Hvornår er jeg berettiget til kørselsgodtgørelse?

Den gode nyhed er, at kørselsgodtgørelse ikke kun er forbeholdt fastansatte. Du er berettiget til godtgørelse, uanset om du har et studiejob, er i praktik, eller er ansat med løntilskud, så længe du betaler arbejdsmarkedsbidrag (AM-bidrag) af din løn. Den afgørende faktor er afstanden mellem din bopæl og din arbejdsplads.

Afstanden er nøglen:

Kernen i berettigelsen ligger i den daglige transportafstand. For at være berettiget til kørselsgodtgørelse, skal din samlede daglige transport – altså tur og retur – overstige 24 kilometer. Det er vigtigt at bemærke, at det er den samlede distance, der tæller.

Hvordan beregnes kørselsgodtgørelsen?

Godtgørelsen beregnes ud fra de dage, du rent faktisk kører. Det betyder, at du kun kan få godtgørelse for de dage, du er fysisk til stede på arbejdspladsen og transporterer dig mellem hjem og arbejde. Det er derfor vigtigt at holde styr på, hvor mange dage du reelt har kørt.

Eksempel:

Lad os sige, at du har et studiejob og bor 15 kilometer fra din arbejdsplads. Det betyder, at din daglige transport er 30 kilometer (15 km hver vej). Da din daglige transport overstiger 24 kilometer, er du berettiget til kørselsgodtgørelse.

Husk at dokumentere:

For at kunne kræve kørselsgodtgørelse, er det vigtigt, at du kan dokumentere afstanden mellem din bopæl og din arbejdsplads, samt antallet af dage, du har kørt. Brug Google Maps eller lignende til at beregne afstanden, og før en kalender over dine arbejdsdage.

Konklusion:

Kørselsgodtgørelse kan være en værdifuld økonomisk hjælp, uanset din ansættelsesform. Så hvis du pendler mere end 24 kilometer dagligt, så undersøg dine muligheder for at få dækket nogle af dine transportomkostninger. Det er en rettighed, du bør benytte dig af!