Hvornår stopper ens SU?

1 udsigt

SUen stopper automatisk måneden efter din uddannelsesinstitution melder dig studieinaktiv. Du modtager besked om afbrydelsen. Genoptager du studieaktiviteten, skal du søge SU igen via minSU.

Kommentar 0 kan lide

Når SU’en siger stop: Her er hvad du skal vide

SU, eller Statens Uddannelsesstøtte, er en hjælpende hånd, der sikrer mange studerende økonomisk mulighed for at fokusere på deres studier. Men ligesom alle gode ting, har også SU’en en ende. Spørgsmålet mange studerende stiller sig selv er: Hvornår stopper min SU egentlig?

Det korte svar er, at din SU automatisk stopper måneden efter, at din uddannelsesinstitution har meldt dig studieinaktiv. Dette er en vigtig detalje, da det i praksis betyder, at SU-udbetalingen ophører med udgangen af den efterfølgende måned. Lad os se på, hvad der ligger bag denne automatiske afbrydelse.

Hvad betyder “studieinaktiv”?

At være studieinaktiv kan dække over forskellige scenarier. Det kan f.eks. være, hvis:

  • Du har færdiggjort din uddannelse.
  • Du har afbrudt dine studier.
  • Du er gået på orlov i en længere periode.
  • Din uddannelsesinstitution vurderer, at du ikke længere er aktivt studerende (f.eks. på grund af manglende fremmøde eller beståede eksamener).

Det er vigtigt at understrege, at det er din uddannelsesinstitution, der indberetter din status som studieinaktiv til SU-styrelsen. Du skal derfor ikke selv melde dig ud af SU-systemet direkte.

Du modtager besked om afbrydelsen:

Når din uddannelsesinstitution har indberettet din status, vil du modtage en besked fra SU-styrelsen om, at din SU vil blive afbrudt. Denne besked er vigtig at læse grundigt, da den vil indeholde information om, hvornår afbrydelsen træder i kraft, og hvad du skal gøre, hvis du er uenig i beslutningen.

Hvad hvis du genoptager studierne?

Heldigvis er en afbrudt SU ikke nødvendigvis en permanent afslutning. Hvis du beslutter dig for at genoptage dine studier, skal du selv aktivt søge om SU igen via minSU.

Sådan ansøger du om SU igen via minSU:

  1. Log ind på minSU med dit NemID/MitID.
  2. Vælg “Ansøg om SU”.
  3. Udfyld ansøgningen med de nødvendige oplysninger om din uddannelse og økonomiske situation.
  4. Indsend ansøgningen.

Det er vigtigt at ansøge i god tid, inden du forventer at modtage SU igen, da der kan være en vis behandlingstid.

Forebyg misforståelser og uventede afbrydelser:

For at undgå misforståelser og uventede afbrydelser af din SU, er det en god idé at:

  • Holde dig opdateret om din studiesituation og reglerne for SU.
  • Kontakte din uddannelsesinstitution, hvis du er i tvivl om, hvordan din situation påvirker din SU.
  • Læse beskeder fra SU-styrelsen grundigt.

SU er en værdifuld støtte, og ved at være opmærksom på reglerne kan du sikre, at du modtager den hjælp, du har ret til, og undgår ubehagelige overraskelser. Husk, at du altid kan finde mere information og vejledning på SU.dk.