Miten paketin koko mitataan?

9 näyttökertaa
Paketin koko mitataan yleensä tavuissa (bytes). Tähän sisältyy sekä datan hyötykuorma (payload) että protokollan otsikkotiedot (header). Ethernet-paketin maksimikoko on tyypillisesti 1518 tavua, sisältäen 14 tavun Ethernet-otsikon ja 4 tavun Frame Check Sequence (FCS) -tarkistussumman. IP-paketin maksimikoko voi olla jopa 65 535 tavua, mutta käytännössä reitittimet pilkkovat suuremmat paketit pienempiin osiin (fragmentointi) välttääkseen ongelmia siirrossa. Paketin koko on kriittinen verkon suorituskyvylle, sillä se vaikuttaa siirtonopeuteen ja tiedonsiirron tehokkuuteen.
Palaute 0 tykkäykset

Paketin koon mittaaminen

Paketti on verkkotietokonetöissä käytetty tietopaketti, joka sisältää lähetettävän datan ja siihen liittyvät otsikkotiedot. Paketin koko on tärkeä tekijä, joka vaikuttaa verkon suorituskykyyn, kuten siirtonopeuteen ja tiedonsiirron tehokkuuteen.

Tavuina mittaaminen

Paketin koko mitataan yleensä tavuina (bytes). Tavu on kahdeksasta bitistä koostuva tietojenkäsittelyn yksikkö. Tavut voivat sisältää dataa (hyötykuorma) tai otsikkotietoja (header).

Ethernet-paketit

Ethernet-paketit ovat yhteisissä tietokoneverkoissa käytettyjä paketteja. Ethernet-paketin maksimikoko on tyypillisesti 1518 tavua, mukaan lukien:

  • 14 tavun Ethernet-otsikko
  • 4 tavun Frame Check Sequence (FCS) -tarkistussumma

FCS-tarkistussumma varmistaa paketin eheyden varmistamalla, että se ei ole vaurioitunut siirron aikana.

IP-paketit

IP-paketit ovat Internet Protocol (IP) -verkoissa käytettyjä paketteja. IP-paketin maksimikoko voi olla jopa 65 535 tavua. Käytännössä reitittimet kuitenkin usein pilkkovat suuremmat paketit pienempiin osiin (fragmentointi).

Fragmentointi suoritetaan välttämään ongelmia pakettien siirrossa. Liian suuret paketit voivat aiheuttaa viiveitä ja ruuhkaa verkossa.

Paketin koon vaikutus verkon suorituskykyyn

Paketin koko vaikuttaa verkon suorituskykyyn seuraavasti:

  • Siirtonopeus: Suuremmat paketit voidaan siirtää nopeammin kuin pienemmät paketit, verkon teoreettista siirtonopeutta edellyttäen.
  • Tiedonsiirron tehokkuus: Pienemmät paketit ovat tehokkaampia kuin suuremmat paketit, koska niiden otsikkotietojen osuus kokonaistiedosta on pienempi.

Lopuksi

Paketin koko on keskeinen tekijä verkon suorituskyvyssä. Ethernet- ja IP-protokollien maksimikokoja ja fragmentointia käyttämällä verkkoarkkitehdit voivat optimoida verkon siirtonopeuden ja tehokkuuden.