Kan Familieretshuset træffe afgørelse om samvær?

2 udsigt

Familieretshuset kan træffe midlertidige afgørelser om samvær, hvis forældrene ikke selv kan aftale det, eller hvis en sag om forældremyndighed, bopæl eller samvær allerede kører. Dette gælder også, hvis en forælder er afskåret fra at se sit barn. Afgørelsen sikrer barnets kontakt til begge forældre.

Kommentar 0 kan lide

Familieretshusets rolle i samværssager

Familieretshuset kan træffe midlertidige afgørelser om samvær, når forældrene ikke selv kan indgå en aftale. Familieretshuset har også kompetence til at træffe afgørelser i sager, hvor forældremyndigheden, bopælen eller samværet allerede er til behandling.

Midlertidige samværsafgørelser

I tilfælde hvor det ikke er muligt for forældrene at nå til enighed om samvær, kan Familieretshuset træffe en midlertidig afgørelse. Dette gælder også i situationer, hvor den ene forælder uretmæssigt hindrer den anden forælder i at se barnet.

Formålet med en midlertidig samværsafgørelse er at sikre barnets fortsatte kontakt til begge forældre. Afgørelsen vil typically indeholde konkrete retningslinjer for samværets omfang og hyppighed.

Familieretshusets beslutningsproces

Når Familieretshuset træffer afgørelser om samvær, tager de udgangspunkt i barnets tarv. Det betyder, at de vil foretage en vurdering af, hvad der er bedst for barnet på den lange bane.

Familieretshuset vil typically indhente oplysninger fra en række kilder, herunder forældrene, barnet og relevante fagpersoner, såsom socialrådgivere eller psykologer.

Retningslinjer for samvær

Der findes ikke faste regler for, hvordan samvær skal fordeles mellem forældrene. Familieretshuset vil i hvert enkelt tilfælde tage hensyn til en række faktorer, herunder:

  • Barnets alder og udviklingsniveau
  • Forældrenes ønsker og evner
  • Barnets forhold til begge forældre
  • Tidligere samværsmønstre

Anke af samværsafgørelser

Parter, der er utilfredse med Familieretshusets samværsafgørelse, kan anke den til Familieretten. Anken skal indgives inden for fire uger efter, at afgørelsen er meddelt.