Hvor kan man se antal år på arbejdsmarkedet?
Dine ansættelsesoplysninger, inklusive arbejdsperiode og løn, er indberettet til Skat af din arbejdsgiver. Detaljer fremgår af dine skatteoplysninger på skat.dk/tastselv. Der gives information om databehandlingen i henhold til lovgivningen.
Find din arbejdshistorik: Hvor mange år har du været på arbejdsmarkedet?
At kende sin arbejdshistorik kan være vigtigt af mange årsager. Måske skal du søge nyt job og have styr på dine ansættelsesdatoer, eller måske er du nysgerrig efter at se et samlet overblik over din karriere. Men hvor finder man egentlig disse oplysninger? Svaret er simpelt: Skat.
Din arbejdsgiver har pligt til at indberette dine ansættelsesoplysninger til Skattestyrelsen. Dette inkluderer både start- og slutdato for din ansættelse, samt din løn. Disse data gemmes og kan tilgås via din personlige profil på skat.dk/tastselv.
Sådan finder du din arbejdshistorik på skat.dk/tastselv:
- Log ind på skat.dk/tastselv med dit NemID.
- Naviger til “Oversigt” og dernæst “Din indkomst”.
- Her finder du oversigter over dine indtægter fordelt på år. Ved at klikke på de enkelte årstal, kan du se specificerede oplysninger om dine ansættelser i den givne periode, inklusive arbejdsgiver, ansættelsesperiode og indkomst.
Ud over årstal, kan du finde:
- Arbejdsgiver: Navnet på den virksomhed, du var ansat hos.
- Ansættelsesperiode: Den præcise periode, du var ansat.
- Indkomst: Din samlede indkomst fra den pågældende ansættelse.
Ved at gennemgå disse oplysninger for hvert år, kan du nemt danne dig et overblik over din samlede tid på arbejdsmarkedet. Husk at downloade eller gemme informationerne, hvis du ønsker at beholde en permanent kopi.
Vigtigt at huske:
Oplysningerne på skat.dk/tastselv er fortrolige og beskyttet af loven. Skattestyrelsen behandler dine data i overensstemmelse med gældende databeskyttelseslovgivning. Du kan finde mere information om databehandlingen på skat.dk.
Alternativer:
Selvom skat.dk/tastselv er den mest præcise kilde til information om din arbejdshistorik, kan du i nogle tilfælde finde dele af informationen andre steder:
- Egen dokumentation: Gamle lønsedler og ansættelseskontrakter kan give dig et overblik over tidligere ansættelser.
- ATP: ATP opbevarer også information om din arbejdshistorik, primært med fokus på din pensionsopsparing. Du kan kontakte ATP for at få adgang til disse oplysninger.
Skat.dk/tastselv er dog den mest komplette og opdaterede kilde, og det anbefales derfor altid at bruge denne platform som primær kilde til information om din arbejdshistorik.
#Ansættelsesår#Arbejdsmarked#ErfaringKommenter svaret:
Tak for dine kommentarer! Din feedback er meget vigtig, så vi kan forbedre vores svar i fremtiden.