Hvornår skal restferien være afholdt?
Arbejdsgiveren skal give dig mindst en måneds varsel, hvis de bestemmer, hvornår din restferie skal holdes. Enighed om ferieafholdelse mellem dig og din arbejdsgiver er bindende, og ændringer kræver gensidig accept.
Hvornår skal restferien afholdes?
Restferien er den ferie, du har til gode fra året før. Ifølge Ferieloven har du som lønmodtager ret til at afvikle fem ugers ferie om året, hvoraf fire af ugerne skal placeres i perioden 1. maj til 30. september. Arbejdsgiveren har ret til at fastlægge tidspunktet for de fire ugers ferie, mens du selv kan vælge tidspunktet for den femte uge.
Hvis du ikke har afholdt hele din ferie inden den 31. december, bliver den overskydende ferie overført til det efterfølgende år. Denne såkaldte restferie skal afholdes inden udgangen af det efterfølgende ferieår, altså inden den 31. december året efter.
Arbejdsgiverens varslingsfrist
Arbejdsgiveren skal give dig mindst en måneds varsel, hvis de beslutter, hvornår din restferie skal afholdes. Varslingsfristen løber fra den dag, hvor du modtager beskeden, og til den første dag af ferieperioden.
Gensidig enighed
Du og din arbejdsgiver kan også aftale tidspunktet for afholdelse af restferien. Hvis I er enige, er aftalen bindende, og ingen af parterne kan ændre den uden den andens accept.
Undtagelser
Der er visse undtagelser fra de generelle regler om restferie. Hvis du er sygemeldt i en længere periode, kan du forlænge ferieåret, indtil du er raskmeldt. Ligeledes kan du i særlige tilfælde, såsom ved opsigelse eller barselsorlov, aftale med din arbejdsgiver at afholde restferien i et andet tidsrum end det, der er angivet i Ferieloven.
#Ferieplan#Restferie#TidspunktKommenter svaret:
Tak for dine kommentarer! Din feedback er meget vigtig, så vi kan forbedre vores svar i fremtiden.