Hoeveel fysio zit er in de basisverzekering?
Hoeveel fysiotherapie zit er in de basisverzekering?
De basisverzekering vergoedt een bepaald aantal behandelingen fysiotherapie per jaar. Dit aantal is afhankelijk van je leeftijd en de medische noodzaak.
Volwassenen
Volwassenen die ouder zijn dan 18 jaar, krijgen maximaal 12 behandelingen fysiotherapie per jaar vergoed. Deze vergoeding is alleen geldig als de medische noodzaak is vastgesteld door een arts. Dit betekent dat je een verwijzing van je huisarts nodig hebt om in aanmerking te komen voor vergoeding.
Kinderen
Kinderen tot 18 jaar krijgen onbeperkt fysiotherapie vergoed. Dit geldt ook voor kinderen die chronisch ziek zijn.
Eigen risico
Voor fysiotherapie geldt het eigen risico. Dit betekent dat je de eerste €385,- zelf moet betalen, voordat de zorgverzekeraar de vergoeding start.
Wat valt er onder fysiotherapie?
Fysiotherapie omvat een breed scala aan behandelingen, waaronder:
- Oefentherapie
- Massage
- Elektrotherapie
- Ultrageluid
- Dry needling
Wanneer heb ik recht op fysiotherapie?
Je hebt recht op fysiotherapie als je een medische aandoening hebt die baat kan hebben bij fysiotherapeutische behandeling. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij:
- Spier- en gewrichtspijn
- Bewegingsbeperkingen
- Blessures
- Neurologische aandoeningen
Hoe kan ik fysiotherapie aanvragen?
Om fysiotherapie aan te vragen, heb je een verwijzing van je huisarts nodig. De verwijzing moet de volgende informatie bevatten:
- De reden waarom je fysiotherapie nodig hebt
- De duur van de behandeling
- De frequentie van de behandelingen
Tot slot
De basisverzekering vergoedt maximaal 12 behandelingen fysiotherapie per jaar voor volwassenen. De vergoeding is afhankelijk van de medische noodzaak en het eigen risico. Als je denkt dat je baat kunt hebben bij fysiotherapie, bespreek dit dan met je huisarts om te bepalen of je in aanmerking komt voor vergoeding.
#Fysio Basis#Fysio Kosten#VerzekeringCommentaar op antwoord:
Bedankt voor uw opmerkingen! Uw feedback is erg belangrijk om ons te helpen onze antwoorden in de toekomst te verbeteren.