Kan man trække kørsel fra B-indkomst?
Kørselsgodtgørelse er ikke skattefri for modtagere af B-indkomst, som f.eks. foredragsholdere eller kunstnere. A-indkomstmodtagere, såsom bestyrelsesmedlemmer, kan dog få skattefri kørselsgodtgørelse.
Kørsel og B-indkomst: Ingen smutvej til skattefrihed
Mange selvstændige erhvervsdrivende og freelancere drømmer om at kunne trække alle deres udgifter fra i skat. Men når det kommer til kørsel i forbindelse med arbejdet, er der desværre ikke altid frit lejde – specielt ikke for modtagere af B-indkomst.
B-indkomst vs. A-indkomst: To verdener af kørselsgodtgørelse
En af de mest gennemgående misforståelser er, at alle kan få skattefri kørselsgodtgørelse. Sandheden er dog en anelse mere kompleks. Mens A-indkomstmodtagere, som f.eks. bestyrelsesmedlemmer, kan få dækket deres kørsel uden at betale skat af det, ser det anderledes ud for modtagere af B-indkomst.
Foredragsholdere, kunstnere og andre B-indkomstmodtagere: Kørsel er en del af pakken
Foredragsholdere, kunstnere, konsulenter og andre, der lever af deres faglige kunnen og fakturerer via B-indkomst, skal tænke kørsel som en integreret del af deres forretningsomkostninger. Det betyder, at udgifter til kørsel ikke kan trækkes fra som en separat post, men skal indregnes i den samlede indtægt og dermed beskattes.
Skattefrihed? Kun med dokumentation og begrænsninger
Der findes dog situationer, hvor kørsel kan være skattefri for B-indkomstmodtagere. Det kræver dog, at kørslen er nødvendig, og at der foreligger fyldestgørende dokumentation. Eksempler på dette kan være:
- Kørsel mellem hjem og fast arbejdsplads: Hvis du f.eks. er freelance grafisk designer og har et fast kontor hos en virksomhed, kan du have ret til fradrag for kørsel mellem din bopæl og kontoret.
- Kørsel mellem to arbejdspladser: Har du møder eller opgaver forskellige steder på samme dag, kan kørsel mellem disse være fradragsberettiget.
Husk dog på, at fradraget i disse tilfælde er begrænset af specifikke regler og satser, og at du altid skal kunne dokumentere din kørsel.
Søger du klarhed? Kontakt Skattestyrelsen
Reglerne omkring kørsel og fradrag kan være komplekse og forvirrende. Har du spørgsmål eller er du i tvivl om, hvordan du skal forholde dig, er det altid en god idé at kontakte Skattestyrelsen for personlig vejledning. De kan hjælpe dig med at forstå reglerne og sikre, at du betaler den korrekte skat.
#Bindkomst#Kørsel Fradrag#SkatKommenter svaret:
Tak for dine kommentarer! Din feedback er meget vigtig, så vi kan forbedre vores svar i fremtiden.